menu

Családireceptkönyv.hu

Szilvás gombóc


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg burgonya, 30 dkg liszt, 2 ek olaj, 1 tojás, só, 20 szem szilva, 20 szem kockacukor, 5 dkg vaj, 4 ek zsemlemorzsa, porcukor

Elkészítés:


1. A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, áttörjük.

2. Miután kihűlt, hozzáadjuk a tojást, az olajat, és annyi lisztet (kb. 25 dkg-ot), hogy összeálljon és nyújtható legyen a tészta.

3. Lisztezett deszkán kb. ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és tenyérnyi kockákra vágjuk.

4. A megmosott, kimagozott szilvákat leszárítjuk, és mindegyikbe fahéjjal ízesített kockacukrot teszünk.

5. A szilvákat kis tésztalapok közepére tesszük és lisztes kézzel gombócokká formáljuk.

6. Bő, sózott vízben addig főzzük, amíg a gombócok feljönnek a felszínre.

7. Vajban pirított zsemlemorzsára szedjük ki, és miután meghempergetjük benne, porcukorral megszórva azonnal tálaljuk.

Szilvás gombóc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veronika
Baconös csirkés penne
Baconös csirkés penne

1. A citromot egy vágódeszkán kicsit meghengergetjük, félbevágjuk, majd vágási felületével lefelé száraz, forró serpenyőbe nyomjuk, pár percet sütjük, amíg megpirul, ezután kivessz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Túrós burek
Túrós burek

Az olajat összekeverjük a vízzel és a sóval. Ezzel fogjuk majd később meglocsolni a tésztát. A réteslapot szétszedjük a lapjaira. Egy kerek sütőformába két lapot fektetünk, úgy,...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kenyérlángos (langalló)
Kenyérlángos (langalló)

A burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük. Közben felfuttatjuk az élesztőt a langyos cukros tejben. Mikor a burgonya puhára főtt, leszűrjük, áttörjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Magdi mama
Gyúrt házitészta tojás nélkül
Gyúrt házitészta tojás nélkül

Ezek voltak nekem otthon, de lehet más liszttel is próbálkozni, lényeg a kemény állag. 2,5 deci víz / egy kevés marad vissza az edényben, de lisztfüggő/ Géppel dagasztószárral ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk