menu

Családireceptkönyv.hu

Szőlőlé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


szőlő, cukor

Elkészítés:


1. A fürtöket mossuk meg, a szemeket szedjük le, tegyük tiszta fazékba, és gyenge tűzön főzzük 1-2 óra hosszat, amíg felrepednek és az egész jó leveses lesz.

2. Ekkor a szitát béleljük ki egy vászon- vagy dupla tülldarabbal, tegyünk alá egy tálat, majd a szőlőt öntsük a szitára, hogy lecsepeghessen.

3. Minden liter szőlőléhez keverjünk 50 dkg cukrot, forraljuk fel, öntsük forrón üvegekbe, és szorosan lekötve - vagy ledugaszolva - gőzöljük 25-30 percig.

Szőlőlé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Limonádé
Limonádé

Egy nagy lábasba öntjük és összefőzzük, majd ha kihűlt, üvegekbe töltjük és hűtőben tároljuk. Kifacsarjuk 1-2 citrom levét, 1 narancs levét, és botmixerrel pürésítjük az epret....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Bodzalimonádé
Bodzalimonádé

orgalomtól és portól elzárt területről szedjünk egészséges bodzavirágokat. Ha kisebbek, akkor többet. Vadásszuk ki belőlük az esetlegesen megbúvó bogárkákat, távolítsuk el a vasta...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Házi Bailyes
Házi Bailyes

A magasabb zsírtartalmú nem növényi alapú tejszínt és a tojást keverd össze jól gépi habverővel, majd add hozzá a rumot a kétféle kapucsínóport és a porcukrot.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Télire bármely bogyós gyümiszörp
Télire bármely bogyós gyümiszörp

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk