szőlő, cukor
1. A fürtöket mossuk meg, a szemeket szedjük le, tegyük tiszta fazékba, és gyenge tűzön főzzük 1-2 óra hosszat, amíg felrepednek és az egész jó leveses lesz.
2. Ekkor a szitát béleljük ki egy vászon- vagy dupla tülldarabbal, tegyünk alá egy tálat, majd a szőlőt öntsük a szitára, hogy lecsepeghessen.
3. Minden liter szőlőléhez keverjünk 50 dkg cukrot, forraljuk fel, öntsük forrón üvegekbe, és szorosan lekötve - vagy ledugaszolva - gőzöljük 25-30 percig.
Egy nagy lábasba öntjük és összefőzzük, majd ha kihűlt, üvegekbe töltjük és hűtőben tároljuk. Kifacsarjuk 1-2 citrom levét, 1 narancs levét, és botmixerrel pürésítjük az epret....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűorgalomtól és portól elzárt területről szedjünk egészséges bodzavirágokat. Ha kisebbek, akkor többet. Vadásszuk ki belőlük az esetlegesen megbúvó bogárkákat, távolítsuk el a vasta...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA magasabb zsírtartalmú nem növényi alapú tejszínt és a tojást keverd össze jól gépi habverővel, majd add hozzá a rumot a kétféle kapucsínóport és a porcukrot.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű