főtt tojás, kolbász, palacsinta, vegeta, reszelt sajt, tejföl
1. Fogunk egy jénait, és beleteszünk két palacsintát.
2. Erre tesszük a felkarikázott tojást és kolbászt.
3. Vegetát hintünk rájuk, majd újabb két palacsintát rakunk rá.
4. Erre újból kolbász és tojás kerül. Így folytatjuk a rétegezést, fontos, hogy legfelülre palacsinta kerüljön!
5. Ezt megkenjük tejföllel, majd kb. negyed órára sütőbe tesszük.
6. Végül a reszelt sajttal megszórjuk, és már kínálhatjuk is.
A húst egy tálba teszem, sót és borsot adok hozzá, összegyúrom, majd cseresznyénél nem sokkal nagyobb gombócokat formálok belőle. A hagymát és a fokhagymát nagyon apróra kockázom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát kettéveszem, majd vékonyra (3 mm) kinyújtom. Megkenem fokhagymás tejföllel, megszórom sajttal, majd bacont fektetek rá, és vékony csíkokra vágom fel a tésztát....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítés: A lisztet átszitáljuk! A száraz anyagokat egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást, krumplipürét, olajat és a langyos víz nagy részét. (a krumplit langyosan ad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet átszitáljuk, összekeverjük sóval, majd hozzáadjuk a korábban 1dl langyos, cukros vízben felfuttatott élesztőt. A 4 evőkanál olívaolajat beleöntjük 2 dl langyos vízbe, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű