10 dkg eper, 1 ek citromlé, 1 ek méz, 1 dl behűtött tej, 1/2 dl behűtött tejszín, 1 kisebb kivi
1. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, 1 hosszanti szeletet félreteszünk a díszítéshez, a többit összevagdossuk, hozzáadjuk a citromlét és a mézet, 3-4 szeletke kivételével péppé zúzzuk.
2. A tejet és a tejszínt habosra turmixoljuk, kehelybe töltjük, a tetejére öntjük az eperpépet, lazán keverünk egyet rajta, tetejét az eperszeletkével díszítjük.
3. A kivit kettévágjuk, karalábévájóval két golyót formálunk belőle, a félretett eperszelettel együtt bambuszpálcikára szúrjuk, és az italba tesszük.
4. Szívószálat adhatunk hozzá.
A rizst jól átmosom és pici sóval lassú lángon felteszem főni. Nagyjából 40 percig főzöm, és a végefelé a kókuszreszeléket is hozzászórom. Botmixerrel vagy turmixgépben darálom, l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy pár éve karácsonyra ezt a likőrt készítettem a fontosaknak. Hosszadalmasan készül, de csak az elején van vele igazából "munka" utána már csak ázik, és érik, majd csak leszűrni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt felmelegítjük, félretesszük. A kristálycukrot karamellizáljuk, majd levesszük a tűzről és beleöntjük a meleg tejszínt. Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett, lankadat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA dinnyehúst kimagozzuk, és addig turmixoljuk, amíg homogén lé nem lesz belőle. A gyümölcs édességétől függően mézzel édesítjük, és néhány csepp citromlevet csöpögtetünk bele. Kanc...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű