40 dkg BL55 liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 tojás sárgája, 3 ek cukor, 1,5 dl tejszín, 1,1 dl tej
1. A hozzávalókat dagasztó gépbe rakjuk és puha, rugalmas tésztát gyúrunk, mielőtt kész a felét kivesszük, a maradék tésztához 1 teáskanál keserű kakaóport adunk és tovább dagasztjuk, addig amíg elkeveredik a kakaó a tésztával.
2. Mindkét tésztát duplájára kelesztjük.
3. A tésztákat egymásra helyezzük és kinyújtjuk téglalap alakúra.
4. Feltekerjük, félbe hajtjuk és a közepénél megcsavarjuk.
5. Sütés előtt még 15-20 percet pihentetjük, a maradék tojás fehérjével lekenjük és előmelegített sütőben 190-200 fokon 30-35 percet sütjük.
Kevés cukros, langyos tejben elkeverem az élesztőt, hagyom kb. 10-15 percig, míg szépen megemelkedik. A többi hozzávalóval lágy, hólyagos tésztát dagasztok, a vajat csak a végén ad...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes.A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a szokásos módon kelt tésztát készítünk, amit jól kidolgozunk. A tésztát kétfelé vesszük és az egyik felébe belegyúrjuk a kakaót é...
Elkészítési idő: 1,5 ÓRA Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos tejnek kb. egyharmad részével, csipet cukorral felfuttatjuk, és a tészta többi hozzávalóval összegyúrjuk és duplájára kelesztjük. Mikor megkelt, lisztezett a...
Elkészítési idő: 1 óra 40 perc Nehézség: KönnyűKis cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk, a többi hozzávalóval összedolgozzuk, majd letakarva hidegre tesszük, amíg elkészül a töltelék. A túrót villával összetörtjük, majd a töb...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Közepes