menu

Családireceptkönyv.hu

Töki pompos


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt, 2 közepes krumpli, 1 nagy fej lila hagyma, 2 dl víz, 1 dl tej, 3 dl tejföl, 2,5 dkg élesztő, 15 dkg bacon, 15 dkg kolbász, 15 dkg reszelt sajt, cukor, só, bors, olaj

Elkészítés:


1. Elsőként pucold meg a krumplit, és tedd fel főni.

2. Amíg fő, az élesztőt keverd el egy kis langyos cukros tejjel, és várd meg, amíg felfut.

3. Ha már puha a krumpli és kezelhető hőmérsékletű, törd össze, majd egy alkalmas tálban gyúrd össze a liszttel, egy deci tejföllel, a már felfutott élesztővel, sózd meg, és ha túl sűrű a tészta, adj hozzá vizet. Akkor lesz jó, ha már könnyen nyújtható.

4. Ha elérted ezt az állapotot, akkor tedd félre, hogy a tésztának legyen ideje megkelni.

5. Amíg ezt várod, felkockázhatod a szalonnát, a kolbászt és a hagymát.

6. Egy nagyobb tepsit kenj ki olajjal, és ha már megkelt a tészta, szépen simítsd el benne, süsd három percig előmelegített sütőben, majd kend meg a maradék tejföllel, és szórj rá ízlésed szerint a feltétekből, ezután mehet vissza, ahol 10-15 perc alatt készre sül.

Töki pompos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Pizzák ,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Szuperpuha bögrés pizza (Rupáner)
Szuperpuha bögrés pizza (Rupáner)

1. A cukrot elkavarjuk a langyos tejben, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. 2. A többi hozzávalóval együtt lágy, de nem ragacsos tésztát dagasztunk! Ha száraz a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Emese
Pizza tészta (5db)
Pizza tészta (5db)

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Kolbászos pizza
Kolbászos pizza

1. A tésztára pakolom a vékony átlósra szelt kolbászkarikákat, megszórom a fűszerekkel, illetve a reszelt sajttal. 2. Sózni nem kell. 3. A tepsit a sütő középső részébe tol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Lusta pizza bögrésen (Rupáner)
Lusta pizza bögrésen (Rupáner)

1. A 2/3 bögre meleg vízben feloldjuk az élesztőt és a cukrot. Gyakorlatilag belekeverjük. Ha friss élesztőt használunk, picit futtassuk fel! 2. Ezután jöhet az összes többi hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk