10 tojássárgája, 20 dkg szitált porcukor, 2,5 dl tejszín, fél liter konyak
1. A tojássárgáját és a porcukrot egy tálban habverővel elkeverem.
2. Lassan belekeverem a tejszínt.
3. A tálat egy melegvizes fürdőbe állítva kézi keverőgép legalacsonyabb fokozatán addig keverem, míg sűrű krémmé nem válik.
4. A tálat jeges vízbe állítom és addig verem, míg le nem hűlt.
5. A tálat kiveszem a meleg vízből és vékony sugárban beleöntve jól belekeverem a konyakot.
6. A habos likőrt egy tölcséren át lassan beletöltögetem az üvegbe, míg teljesen tele nem lesz.
7. Két nap után már meg lehet kóstolni.
8. A likőrt hűvös, sötét helyen tároljuk. Fogyasztás előtt jól rázzuk fel.
A felbontott üveget hamarosan el kell fogyasztani.
Egy edényben melegítsd forralásig a vizet a cukorral, majd forrald 5 percig és hűtsd le szobahőmérsékletre. Tedd hozzá a leveket és a héjakat. Rakd mélyhűtőbe 3-4 órára és keverges...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA Raffaello golyókat a tejjel, cukorral botmixerrel alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt és a vodkát, újra összekeverjük, és fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyük oda a vizet melegedni, mikor eléri a forráspontot, tegyük bele a meghámozott gyömbéreket, felvághatjuk nagyobb darabokra is. Főzzük 10 percen keresztül, majd vegyük le a tűz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű