5 tojássárgája, 35 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 5 dl forralt tej vagy tejszín, 2-3 dl alkohol
1. 5 tojássárgáját 35 dkg cukorral és 1 cs vaníliás cukorral elektromos habverővel 6-7 percig nagyon habosra keverünk.
2. 5 dl forralt, lehűtött és átszűrt tejet vagy tejszínt adunk hozzá, végül 2-3 dl alkoholt keverünk bele.
3. Üvegbe töltjük, néha felrázzuk. 3 nap múlva fogyasztható, de akkor a legjobb, ha sokáig hagyjuk állni: krémszerűvé sűrűsödik.
4. Kakaókrém-likőrt és kávékrém-likőrt is ugyanígy készítjük, csak tej vagy tejszín helyett 5 dl sötétre főzött kakaót, illetve erősre főzött feketekávét és tejet adunk a kikevert tojásos masszához.
3 l forralt, kihűtött tisztított vízbe (vagy szénsavmentes ásványvízbe) beáztatunk 30 bodzavirág tányért (virággal lefelé) 24 órára. Másnap kiszedjük a bodzát, szűrőn átszűrjük a l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vízben a kávét 3/4 óráig forraljuk, majd hozzátesszük a komlót, ismét 3/4 óráig forraljuk, majd a cukorral ismét, de 10 percig. Lehúzuk a tűzről. Amikor teljesen kihült, beletess...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegye a hozzávalókat a Nutribullet magas keverőpoharába és keverje össze 30 másodpercig, amíg sima állagú lesz.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA fügét befőttes üvegbe vagy zárható üvegbe tesszük. Ráöntjük a narancsszörpöt és a citromlevet, beleszórjuk a fűszereket meg az édesítőt (vagy cukrot). Annyi vodkával töltjük meg...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű