60 dkg liszt, 1 db tojás, 1 teáskanál só, 450 ml víz, nekünk ehhez a mennyiséghez 7 db tojás, 15-20 dkg kolozsvári szalonna
1. Tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, tojást és lassan adagolva a vizet. Ez a vízmennyiség nekem „nagyi titka” liszthez kellett. Majd jól összekeverjük. Se túl kemény se folyós ne legyen.
2. Egy edénybe vizet forralunk, adunk hozzá kicsi sót, majd a nokedli szaggatón kiszaggatjuk a tésztát. Mikor mind a víz felszínére jön, kb. 5 perc, akkor egy hideg vízzel teli tálba szűrjük. Majd ezt is leszűrjük.
3. A szalonnát apró kockákra vágjuk, kb. 2 evőkanál olajon kissé megpirítjuk, majd a leszűrt nokedlit erre tesszük, mikor már forró akkor a tojásokat megsózzuk, és egy tálba felverjük, majd ezt a nokedlire öntjük, és addig sütjük, míg a tojás teljesen megsül.
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, majd a végén beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet, néhány másodpercig együtt kevergetjük, majd a tűzről lehúzzuk, és kic...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészületek: Gyúrjuk meg az alaptésztát, készítsük el a paradicsomszószt, szeleteljük fel a paradicsomot és a mozzarellát. 1. Miután 30 percet kelt a tészta, rakjuk alaposan m...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűMegmossuk a csirkemellet,lecsepegtetjük a vizet,majd kis ujjnyi csíkokra vágjuk. Fűszerezzük sóval,borssal,csilipaprika őrleménnyel,kurkumával, rálocsolunk egy evőkanál olíva olaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVegyünk fél kiló csirkemellet, amelyet apró kockákra vágunk, fél centisekre. Olivaolajon dínszteljünk meg egy vöröshagymát, majd süssük vele fehérre a húst! Várjuk meg, míg elfő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű