12 vékony sonkaszelet, 8 db főtt tojás, 10-15 dkg sonka, 2-3 szál répa, 3 db csemege uborka, 1 fej lila hagyma, petrezselyemzöld, ételízesítő, só, bors ízlés szerint, 2 dl tejföl, 1 dl majonéz, 1 cs zselatin fix
1. A tojást és a répát megfőzzük, a sonkával az uborkával és a hagymával együtt felkockázzuk.
2. A tejfölt, majonézt összekeverjük, ízesítjük és belekeverjük a zselatin fixet, majd összeforgatjuk a kockázott hozzávalókkal.
3. Egy 31 cm - es őzgerincet, enyhén kiolajozunk, kibéleljük a sonkaszeletekkel úgy, hogy félig fedjék egymást.
4. Belekanalazzuk a masszát és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
5. Másnapra kiválóan szeletelhető lesz.
1. A túrót összekeverem a vajjal, tejföllel, pirospaprikával, sóval, őrölt köménnyel ízesítem, hozzáadom az apróra vágott (vagy reszelt) vöröshagymát, jó habosra keverem. 2. Ad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA brokkolit kevés vízen puhára pároljuk, leszűrjük, villával összetörjük, majd belekeverjük az összes hozzávalót, és megtöltjük a sonkaszeleteket.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Először a besamelmártást, vagyis a tejmártást készítjük el. A tejet fölforraljuk. A vajat egy kis lábasban fölolvasztjuk, és a lisztet megfuttatjuk rajta, de vigyázzunk, ne piru...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 kg burgonyát héjában megfőztem. Megtisztítottam és összetörtem. Hagytam langyosra hűlni, majd adtam hozzá 20 dkg lisztet, 10 dkg vajat, 2 db tojást, 1 evőkanál sót. Lisztezett...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű