30 dkg túró, 1/2 kg liszt, 2 doboz kicsi tejföl, 1 kk szódabikarbóna, 1 cs vaníliás cukor, 1 ek porcukor, 1 kk só
sütéshez: olaj
tálaláshoz: porcukor, meggyíz
1. A hozzávalókat összedolgozzuk,konyharuhával letakarjuk,1/2 órát pihentetjük.
2. Golyókat formálunk a tésztából és forró ,bő olajban kisütjük.
3. 4-5 db-ot tegyünk a lábasban,mert sütés közben megnő.
4. Fánkszerű,finom tészta.
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, majd a végén beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet, néhány másodpercig együtt kevergetjük, majd a tűzről lehúzzuk, és kic...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMeghámozzuk és szeleteljük a krumplit, majd megfőzzük. Leöntjük róla a vizet és krumplitörővel pépesre törjük, langyosra hűtjük. Az élesztőt a tejben pici cukorral felfuttatjuk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hagymát reszeld le, s kevés vajon pirítsd sárgára. 2. Add hozzá a megtisztított, apróra vágott gombát, és a hagymával párold puhára. 3. Sózd, borsozd, add hozzá az apr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánokat hosszában félbevágom, a húsát mélyen bevagdosom, meglocsolom olívaolajjal és egy olajozott tepsibe teszem, majd a 180 fokra előmelegített sütőbe tolom és 40-45 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű