1 bögre túró (25 dkg), 1/2 bögre cukor, 1/4-1/4 bögre olaj és tej, 1 db tojás, 1 tk reszelt citromhéj, 3 bögre liszt, 1 cs sütőpor, 1 bögre vegyes kandírozott gyümölcs, porcukor a meghintéshez
1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.
2. A túrót elkeverjük a cukorral, az olajjal, a tejjel, a tojással és a citromhéjjal.
3. A lisztet elvegyítjük a sütőporral.
4. Hozzáadjuk a gyümölcskeveréket, és a túrós masszával együtt gyorsan sima tésztává gyúrjuk.
5. A tésztát hat egyforma darabra osztjuk.
6. Minden darabot elharmadolunk, lisztezett felületen minden harmadból rudat sodrunk, és hármasával összefonjuk őket.
7. A kalácsokat a tepsire tesszük, és a sütőben (középen, légkeverésesnél 180 fokon) körülbelül 25 percig sütjük.
8. Langyosan meghintjük porcukorral, és frissen kínáljuk.
1. 1 bögre = 250ml.
2. Kandírozott gyümölcs helyett mazsolát is lehet tenni bele.
A kenyérsütő gépbe bele rakni a hozzávalókat, egy dagasztó programra állítani, amikor összeállt a tészta kivesszük és elfelezzük, az egyik felét félre tesszük a másik felét visszat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésként szitáljuk át a lisztet, hiszen ettől még lágyabb lesz a tészta, majd langyosítsuk fel a tejet, hogy az élesztőt jobban fel tudjuk futtatni benne. Adjuk hozzá a liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes