tésztához: 25 dkg vaj/margarin, 25 dkg túró, 25 dkg liszt, pici só, 1 tojás
töltelékhez: virsli
megkenéshez: 1 tojás
1. Először a vajat elmorzsoljuk a sózott liszttel, majd hozzáadjuk a túrót és a tojást.
2. Picit állni hagyjuk hideg helyen, én a fagyasztóba szoktam berakni fél órára.
3. Lisztezett deszkán kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és akkora téglalapokat vágunk belőle, hogy ha a virslit elfelezzük keresztben, az beleférjen (ha van burka, azt eltávolítjuk, a juhbelest nem kell meghámozni).
4. Roládokat készítünk, én a végeit nem szoktam lezárni.
5. A tetejét megkenhetjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük.
https://www.youtube.com/watch?v=6ECWTx-R4wM
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, egy órát hagyjuk pihenni és száradni kinyújtva, aztán a nyújtófára felcsavarjuk, hosszában elvágjuk. A kapott téglalapot ismét elvágjuk egyszer hosszáb...
Elkészítési idő: 1.5 óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egész egyszerűen összekavarjuk (egy botmixer precízebb, ha nem vagy mosogatás-gyűlölő) és voálááá, el is készült a pizzánk alapja. Szilikonos sütőlapra vagy kó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztottam, a sárgájukat ízesítettem sóval, elkevertem a juharsziruppal és a felolvasztott, de már nem meleg vajjal. A tejet és a sütőporral elvegyített lisztet...
Elkészítési idő: 20 p Nehézség: Könnyű