30 dkg vaníliás keksz, 10 dkg vaj, 3 evőkanál tejszínhab,
krémhez: 1 cs vaníliás pudingpor, 4 ek cukor, 4 dl tej, 50 dkg tehéntúró, 1 vaníliarúd kikapart belseje, 3 ek porcukor, 1 dl habtejszín, fél citrom reszelt héja,
tetejére: 20 dkg cseresznye befőtt, 2 cs piros tortazselé, 1 dl cseresznyés gyümölcslé, 1 ek porcukor
1. A kekszet összetörjük és vajjal, habbal együtt egy tálba tesszük, majd robotgéppel összedolgozzuk. Mikor összeállt egy sütőformába simítjuk.
2. A pudingot a cukorral és a tejjel megfőzzük, majd kihűtjük. A habot felverjük és összedolgozzuk a túróval, a vaníliarúd belsejével, porcukorral és a citromhéjjal.
3. Ha a puding kihűlt jól összekeverjük a túrós krémmel és ráhalmozzuk a kekszes alapra.
4. A cseresznyét szűrőbe öntjük és lecsepegtetjük, majd a krém tetején eloszlatjuk.
5. A tortazselét az előírásnak megfelelően elkészítjük. A víz egy része helyett a cseresznyés gyümölcslevet keverjük hozzá, így szebb színe lesz, ezzel bevonjuk a gyümölcsöt.
6. A sütit lehűtjük, majd szeleteljük.
5 db. tojás, 5 ek. liszt, 5 ek. porcukor, fél cs. sütőpor. A tojások sárgáját habosra keverem a porcukorral. A fehérjét kemény habbá verem. a lisztbe elkeverem a sütőport. A...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA dió belet egy tepsire rakjuk és forró sütőben pár percig piritjuk. Amikor kihűlt, éles késsel durvára törjük. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem 2 evők...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Tészta: a hozzávalókból égetett tésztát készítünk. 2. Utána beletöltjük egy nagy csillagcsöves habzsákba. Egyenként két kb. 22cm átmérőjű korongot nyomunk spirál alakban süt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zabfalatot daráljuk le (v. morzsoljuk össze), majd öntsük hozzá a felforrósított vajat, a tejet és keverjük össze. (ha túl száraz lenne, akkor még apránként adjunk hozzá tejet)...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes