1 nagyobb kígyóuborka, 1 nagy pohár sovány, sűrű tejföl, 10-12 cm póréhagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 nagy csokor kapor, só, bors
1, Az uborkát a nagylyukú reszelőn lereszelem, a póréhagymát apróra vágom, és összekeverem, besózom.
2. Hagyom állni, hogy a levét kiengedje, akkor alaposan kifacsarom.
3. A tejfölt összekeverem az átnyomott fokhagymával, az apróra vágott kaporral, egy csipet borsot teszek rá, és beleforgatom a kifacsart uborkát.
4. Akkor finom, ha van ideje kicsit összeérni, hogy az ízek kellemesen lágyak legyenek.
• Hámozd meg a zellert, és vágd vékony hasábokra. • Melegíts vizet egy kisebb lábasban, és amikor már forr, dobd bele kb. 2 percre a zellerhasábokat, majd szűrd le. • Készítsd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást keményre megfőzzük és nagyobb darabokra vágjuk. A zöldségeket alaposan megmossuk, a retket felkarikázzuk, a paprikát apróra vagdaljuk, az uborkát félkarikákra vágjuk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót alaposan összetöröm, hogy a végén jól kenhető, sima legyen. A vöröshagymát nagyon apróra kockázom. A túrót elkeverem a tejföllel, a hagymával; hozzáadok annyi pirospaprikát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű