2 csésze natúr joghurt, 1 db uborka, zúzott fokhagyma, olívaolaj, só, bors (ízlés szerint), pár csepp citromlé
1. Az uborkát durvára reszeljük, lecsepegtetjük.
2. A joghurttal összekeverjük a fokhagymát, hozzáadjuk a citromlevet (nem feltétlenül).
3. Ebbe belekeverjük az uborkát, sót, borsot.
Nyers zöldséggel (sárgarépa, uborka, paradicsom) vagy húsokkal, hallal tálalhatjuk.
1. Slice the cabbage as thinly as you can (I use my Mandoline Slicer set to 1/16” thick). Toss with salt and let sit in a colander in your sink for at least 1 hour (and up to 3...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat keményre főzzük és vékony félkörökre szeleteljük. A sárgarépát megpucoljuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A vöröshagymát és a petrezselymet apróra vágjuk. Egy t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA majonézhez a mustárt elkavarom a tojássárgájával, majd lassan hozzáadom az olajat folytonosan kavargatom. Botmixerrel a karfiolt pépesre dolgozom majd hozzáadom az apróra vágo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megfőtt és meghámozott céklát metéltre vágjuk vagy legyaluljuk, hozzákeverjük a lereszelt uborkát és almát, valamint a majonézt és a tormát. Ízesítjük sóval, esetleg citromlével....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű