1 db kígyóuborka, 1 db görög joghurt, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 mk mentalevél, 1/2 mk fehér bors, 1 tk só, olívaolaj (100% extra szűz), 1/2 citrom
1. Mossuk meg az uborkát és a tökreszelőn reszeljük le, majd hintsük meg a sóval és alaposan keverjük össze.
2. Keverjük össze a joghurtot a reszelt fokhagymával, a mentával és a borssal.
3. Nyomkodjuk ki alaposan az uborka levét, majd keverjük az öntethez.
4. Tálalásig tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek, majd tálaláskor olívaolajjal és a citrom levével locsoljuk meg.
5. Görög joghurt hiányában használhatunk tejfölt, vagy tejföl – joghurt azonos arányú keverékét.
A diót száraz serpenyőben mérsékelt tűzön kevergetve illatosra pirítjuk néhány perc alatt, majd hagyjuk kihűlni. Ezután mozsárban durvára törjük. Meghámozzuk a zellert és a kézi re...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű• Hámozd meg a zellert, és vágd vékony hasábokra. • Melegíts vizet egy kisebb lábasban, és amikor már forr, dobd bele kb. 2 percre a zellerhasábokat, majd szűrd le. • Készítsd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA keményre főtt tojásokat pucold meg, vágd félbe, majd szedd ki a sárgákat, és villával nyomkodd össze. A fehérjét vágd kisebb kockákra, keverd hozzá a tejfölt, a majonézt, a mustá...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: NehézA főtt tojásokat meghámozzuk, karikákra vágjuk, és beletesszük egy tálba. A hagymát vékony szeletekre vágjuk, a kaliforniai paprikát, és a kígyóuborkát pedig apróra felkockázzuk, é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű