60 dkg uborka, 25 dkg túró, 2 ek tejföl, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kisebb, piros húsú zöldpaprika, 1 kisebb sárgarépa, 1 ek mustár, só
1. Az uborkákat megmossuk, hosszában félbevágjuk, a belsejét kivájjuk.
2. A túrót áttörjük, a tejföllel simára keverjük.
3. Hozzáadjuk a fölaprított vöröshagymát, az összezúzott fokhagymát, majd a nagyon apróra vágott piros húsú zöldpaprikát és a megreszelt sárgarépát.
4. Sóval, mustárral ízesítjük.
5. A túrós krémet a kivájt uborkákba töltjük, és tálalásig behűtjük.
Az összetört túrót a vajjal összekeverem és 10 percig állni hagyom, hogy a vaj megolvadjon. Beleteszem az apróra vágott hagymát, a sót, a borsot és az őrölt köményt. Ezután rakom...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hétvégén bográcsoztunk, marhapörköltet főztünk. Persze nem fogyott el mind, maradt belőle másnapra is. Ennek egy részéből kencét csináltam kenyérre. Pontos mennyiségeket így nem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tonhalat lecsepegtetjük, majd alaposan kikeverjük a vajjal és a majonézzel.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA szétszedett csirkemájat az olajon lepirítom, majd a megtisztított és zúzott fokhagymával, sóval, borssal, pirospaprikával, majoránnával és mustárral fűszerezem. Hagyom, hogy kihű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű