50 dkg uborka, só, ecet, cukor, 1 g fokhagyma, őrölt fekete bors, kevés pirospaprika, zöldpaprika
1. 50 dkg uborkát legyalulunk, megsózzuk, ½ óráig állni hagyjuk, majd a levét kinyomkodjuk.
2. Ízlés szerinti ecetes-cukros vízzel leöntjük. 1 g fokhagymát péppé zúzva hozzáadunk, összekeverjük.
3. Tetejét megszórjuk őrölt fekete borssal és egy kevés pirospaprikával.
4. Vékonyra szeletelt zöldpaprikával kirakjuk, hideg helyen tartjuk.
Kevés tejföllel dúsíthatjuk, de akkor kevesebb vizet kell adni alá, illetve a lét el is lehet hagyni.
1.A zöldségeket megfőzzük. (Ha nem mirelitből készítjük, akkor a répát a főzés után kockázzuk fel.) 2.Amikor az alaposan leszűrt borsó és répa kihűlt, belekeverjük a felaprított n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát megpucoljuk, és a párizsival együtt nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A margarint a tejföllel, reszelt sajttal kikeverjük, hozzáadjuk a mustárt, sózzuk borsozzu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét apró kockára vágjuk, és kevés olívaolajon megsütjük. Sózzuk, borsozzuk, és az utolsó 3-4 percben ráöntjük a Worchestershire-szószt. Az avokádót felkockázzuk, és botmixe...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűMegfőzzük a tésztát, és hagyjuk kihűlni. Apróra vágjuk a paradicsomot. Kőmozsárban összetörjük a bazsalikomleveleket a fokhagymagerezdekkel és egy kis erőspaprikával. Hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű