menu

Családireceptkönyv.hu

Virsli falatok


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 pár virsli, 10 dkg reszelt sajt, 1 db egész tojás, 2 ek zsemlemorzsa, 1 púpozott ek liszt, 1 csapott mk törött bors, ízlés szerint só

Elkészítés:


1. A virsliket, miután a bőrüket lehúztuk, három centis darabokra vágjuk.

2. A tojást jó habosra felverjük, megsózzuk és megborsozzuk.

3. A zsemlemorzsát és a reszelt sajtot összekeverjük.

4. A virsli darabokat először lisztben megmártjuk, majd a borsos tojásban megforgatjuk, végül a sajtos morzsában meghempergetjük.

5. 180 fokra felhevített olajban 1-2 perc alatt szép aranysárgára megsütjük. Vigyázat! A sajt miatt a bunda hamar megsül, ezért ügyeljünk rá. A sötétbarnára sült sajt keserű, élvezhetetlen.

6. Bármilyen köret és saláta illik hozzá, ha melegen tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


1. Hidegen is jó, kapros majonézmártást vagy kapros tejfölt kínáljunk hozzá.

People

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Édes savanyú szósz
Édes savanyú szósz

Daraboljuk fel a zöldségeket. Tegyük bele a cukrot, sót, az olajat, és 45 percig főzzük. Öntsük rá az ecetet, és még főzzük 5 percig. Tiszta üvegekbe öntjük, és száraz dunsztba rak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Vanília fagyi!!!
Vanília fagyi!!!

a tojás sárgát a cukor felével elkevertem... a másik felét a tejjel és a vaníliákkal felforraltam.. majd a meleg tejet kanalanként kevertem a sárgákhoz... aztán vissza tettem a tűz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Szarvasgombás májpástétom
Szarvasgombás májpástétom

Nagyobb darabokra vágjuk fel a sertésmájat, majd a babérlevéllel és a felszelt hagymával együtt pároljuk meg. Hagyjuk kihűlni, és daráljuk le. Közben a felolvasztott zsírban süssük...

Elkészítési idő: 2-2,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sonkakrémmel töltött palacsintatekercsek rántva
Sonkakrémmel töltött palacsintatekercsek rántva

Először a sós palacsintákat készítjük el. A töltelékhez a sonkát nagyon apróra vágjuk, vagy húsdarálón ledaráljuk. A sonkához adjuk a sajtkrémet, amivel jól összekeverjük, majd meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk