50 dkg liszt, 3 dl tej, 5 dkg élesztő, 1,5 dl olaj, 1 ek só, 3 db virsli
1. A tej felében, kevés cukorral megfuttatjuk az élesztőt.
2. Beledolgozzuk a többi hozzávalót.
3. A maradék tejet langyosan öntjük a tésztához.
4. Alaposan kidolgozzuk, majd letakarva, meleg helyen 15 percig pihentetjük.
5. 3 részre osztjuk, cipókat formálunk belőle.
6. Egyenként, vékony kerek lappá nyújtjuk, majd 8 felé vágjuk.
7. Mindegyik körcikkre egy-egy darab virslit teszünk, majd feltekerjük.
8. A virsliket hosszában félbe is vághatjuk, de egészben is hagyhatjuk.
9. Ebben az esetben nem elég a 3 virsli! Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a kifliket és tejfölös tojással lekenjük.
10. Szórhatunk rá szezámmagot, ettől még finomabb lesz!:) 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 180 fokra visszavéve a hőfokot kb. 45-50 percig sütjük.
Fagyasztóba is tehetünk el belőle és szükség esetén csak kiolvasztjuk szobahőmérsékleten.
A makarónit bő, sós vízben főzd ki, majd szűrd le. A paradicsom alját vágd be, majd mártsd forró vízbe. A felkunkorodó héjat már könnyen lehúzhatod, ezután aprítsd fel. A magokat e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban keverjük össze a száraz alapanyagokat (liszt, sütőpor, só, és a fűszerkeverék.) Adagoljuk hozzá az olajat, majd a kefirt, végül pedig a vizet. Gyúrjuk össze. Vágjunk kis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az alapanyagokat keverd össze olyan állagúra, hogy könnyen kenhető masszát kapj. 2. Egy kicsit hagyd állni, hogy a liszt magába szívja a nedvességet és még masszívabb végterm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát kifőzöm sós vízben. A vajon megpirítom a kockára vágott csirkemellet, megfűszerezem, rádobom az apróra vágott kaprot és megpárolom. Majd felöntöm a tejszínnel és összefor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű