50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 tk cukor, 3 dl víz, 1 csapott ek só, 1 tojás
1. A langyos vízben elkeverjük a cukrot, és hozzá adjuk az élesztőt. Így hagyjuk letakarva kb 10-15 percig.
2. Mikor szép habos már, hozzá adjuk a tojást és az átszitált lisztet , és a végén hozzá adjuk a sót.
3. Így hagyjuk hagy dagassza a gép szép simára a tésztát.
4. Kb. 40 percig kelesztjük, és átgyúrjuk hogy ne legyen levegős.
5. Szétosztjuk 10 egyforma részre, és zsömléket formázunk a tésztából.
6. Bele tesszük egy magas falu tepsibe a zsömléket jól szellősen, mivel duplájára kelnek még.
7. Meg spricceljük vízzel úgy hogy még a tepsiben is álljon kicsit a víz.
8. Letakarva huzat mentes meleg helyen kelesztjük ismét kb 30 percig.
9. Kelés végén ismét meg spricceljük kis vízzel és mehet be a sütőbe.
10. Hideg sütőbe teszem és még itt is tud kelni. 180 fokon sütöm kb 20 percig.
11. Mikor ki veszem a sütőből forrón még hideg vízzel ismét le spiccelem és rácson hagyom hűlni.
A hozzávalókból rugalmas, fényes tésztát dolgozok ki. Majd langyos helyen duplájára kelesztem. A megkelt tésztát 10 részre osztom. Megformázom, majd sütőpapíros tepsire rakom. Megk...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűAz útifűmaghéj-őrleményt a vízben elkeverjük, félretesszük, amíg zselés állagúvá nem válik. A többi hozzávalót tálba mérjük, összekeverjük, majd az útifűmaghéjat is hozzáadva jól k...
Elkészítési idő: 50perc Nehézség: KönnyűA lisztet, sót és sütőport egy tálban összekeverjük, majd kis adagokban hozzáadjuk a vizet, addig, amíg könnyen gyúrható, ruganyos tésztát kapunk. Lehet, hogy nem kell hozzá mind a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű