menu

Családireceptkönyv.hu

Vizes zsemle


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 tk cukor, 3 dl víz, 1 csapott ek só, 1 tojás

Elkészítés:


1. A langyos vízben elkeverjük a cukrot, és hozzá adjuk az élesztőt. Így hagyjuk letakarva kb 10-15 percig.

2. Mikor szép habos már, hozzá adjuk a tojást és az átszitált lisztet , és a végén hozzá adjuk a sót.

3. Így hagyjuk hagy dagassza a gép szép simára a tésztát.

4. Kb. 40 percig kelesztjük, és átgyúrjuk hogy ne legyen levegős.

5. Szétosztjuk 10 egyforma részre, és zsömléket formázunk a tésztából.

6. Bele tesszük egy magas falu tepsibe a zsömléket jól szellősen, mivel duplájára kelnek még.

7. Meg spricceljük vízzel úgy hogy még a tepsiben is álljon kicsit a víz.

8. Letakarva huzat mentes meleg helyen kelesztjük ismét kb 30 percig.

9. Kelés végén ismét meg spricceljük kis vízzel és mehet be a sütőbe.

10. Hideg sütőbe teszem és még itt is tud kelni. 180 fokon sütöm kb 20 percig.

11. Mikor ki veszem a sütőből forrón még hideg vízzel ismét le spiccelem és rácson hagyom hűlni.

Vizes zsemle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hamburger zsemlye
Hamburger zsemlye

A hozzávalókból rugalmas, fényes tésztát dolgozok ki. Majd langyos helyen duplájára kelesztem. A megkelt tésztát 10 részre osztom. Megformázom, majd sütőpapíros tepsire rakom. Megk...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kifli-----Sallai Anna
Kifli-----Sallai Anna

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gitka
Császárzsemle (gluténmentes)
Császárzsemle (gluténmentes)

Az útifűmaghéj-őrleményt a vízben elkeverjük, félretesszük, amíg zselés állagúvá nem válik. A többi hozzávalót tálba mérjük, összekeverjük, majd az útifűmaghéjat is hozzáadva jól k...

Elkészítési idő: 50perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gluténmentes tortilla
Gluténmentes tortilla

A lisztet, sót és sütőport egy tálban összekeverjük, majd kis adagokban hozzáadjuk a vizet, addig, amíg könnyen gyúrható, ruganyos tésztát kapunk. Lehet, hogy nem kell hozzá mind a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk