menu

Családireceptkönyv.hu

Vörös káposzta saláta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 közepes fej vörös káposzta, só, 4 paradicsompaprika, 1 l borecet, 1/2 kg cukor, 1 ek szemes bors, benzoesavas nátrium

Elkészítés:


1. Négy közepes fej vörös káposztát megtisztítunk, meggyalulunk - vagy vékonyra vágunk - és besózunk.

2. Ugyanakkor külön edényben 4 paradicsompaprikát is megtisztítunk és csíkokra vágva besózunk.

3. Néhány órai állás után - vagy másnap - 1 liter borecetet fél kg cukorral, ízlés szerint hígítva felforralunk, hozzáadunk egy evőkanálnyi szemes borsot és azzal is felforraljuk.

4. A káposztát és a paprikát az eresztett sós léből kiszedve rétegenként üvegekbe rakjuk, a felforralt sós lét ráöntjük, a tetejére egy kevés benzoesavas nátriumot szórunk, lekötjük és száraz gőzbe rakjuk.

Vörös káposzta saláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sonkás-tojásos őzgerinc recept
Sonkás-tojásos őzgerinc recept

9 tojást megfőzünk, megtisztítjuk, és felkockázzuk. Az őzgerincformát sonkaszeletekkel kibéleljük. Felaprítjuk a párizsit, az uborkát, a hagymákat. A maradék 1 tojást kikeverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fejessaláta ecetes lében
Fejessaláta ecetes lében

A fejessalátát leveleire szedjük. A külső, csúnyább leveleket ne használjuk fel. A kiválogatott leveleket egyenként, folyó, hideg víz alatt alaposan átmossuk. Az ecetes salátaléhe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karfiolos csirkesaláta
Karfiolos csirkesaláta

Elkészítése: A húst felszeleteljük és olívaolajon megpirítjuk. Közben a burgonyát apróra vágjuk és a karfiollal együtt sós vízben megfőzzük. A póréhagymát és a paprikát megtisztít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kaszinó tojás hidegtálhoz
Kaszinó tojás hidegtálhoz

A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, félbevágjuk, majd a sárgájukat kikaparjuk, sózzuk, borsozzuk és annyi tartárt adunk hozzá, hogy krémes állagú legyen, az apróra vágott pet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk