25 dkg liszt BL55, 25 dkg liszt BL80, 3 dl víz, 2,5 dkg élesztő, 1/2 ek cukor, 1 kk só, 1 db tojás, 0,5 dl tej
kenéshez: 1 db tojás, tej
1. A lisztet egy kelesztőtálba szitáljuk.
2. A langyos vízbe beletesszük az élesztőt és cukrot, majd a hagyjuk hogy az élesztő felfusson.
3. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a sót és a tojást is a liszthez., majd robotgép segítségével jól megdagasztjuk.
4. Lefedve meleg helyen a duplájára kelesztjük, kb. 20 perc alatt.
5. Ha megkelt a tészta, egy gyúródeszkán 8 felé osztjuk és zsemléket formázunk belőle.
6. A kész zsemléket sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük és letakarva hagyjuk pihenni 10 percet.
7. Ezután a zsemléket megkenjük a felvert tojással, amibe tejet is teszünk.
8. Előmelegített sütőben először 220 C-on 5 percig, majd 180 C-on 10 percig sütjük.
A cukros langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt, a többi hozzávalóval ezután a szokásos módon dagasztjuk be a tésztát... duplájára kelesztjük, deszkára borítjuk, kissé átgyúrjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat villával összekeverjük,pihentetjük kb.10 percet,majd felforrósított kókuszolajba kisütjük.
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt futtassuk fel 1 dl langyos, cukros tejben. A tojássárgát keverjük össze a maradék langyos tejjel, az olajjal és a felfuttatott élesztővel. A lisztet keverjük össze a só...
Elkészítési idő: 90perc Nehézség: Könnyű