menu

Családireceptkönyv.hu

Zsemle


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg liszt BL55, 25 dkg liszt BL80, 3 dl víz, 2,5 dkg élesztő, 1/2 ek cukor, 1 kk só, 1 db tojás, 0,5 dl tej

kenéshez: 1 db tojás, tej

Elkészítés:


1. A lisztet egy kelesztőtálba szitáljuk.

2. A langyos vízbe beletesszük az élesztőt és cukrot, majd a hagyjuk hogy az élesztő felfusson.

3. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a sót és a tojást is a liszthez., majd robotgép segítségével jól megdagasztjuk.

4. Lefedve meleg helyen a duplájára kelesztjük, kb. 20 perc alatt.

5. Ha megkelt a tészta, egy gyúródeszkán 8 felé osztjuk és zsemléket formázunk belőle.

6. A kész zsemléket sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük és letakarva hagyjuk pihenni 10 percet.

7. Ezután a zsemléket megkenjük a felvert tojással, amibe tejet is teszünk.

8. Előmelegített sütőben először 220 C-on 5 percig, majd 180 C-on 10 percig sütjük.

Zsemle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar rizslisztes kuk.lisztes kenyér
rizslisztes kuk.lisztes kenyér

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Angéla
zsemle-Kitti féle
zsemle-Kitti féle

A cukros langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt, a többi hozzávalóval ezután a szokásos módon dagasztjuk be a tésztát... duplájára kelesztjük, deszkára borítjuk, kissé átgyúrjuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gelu Dóra
túrófánk
túrófánk

A hozzávalókat villával összekeverjük,pihentetjük kb.10 percet,majd felforrósított kókuszolajba kisütjük.

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos hajtovány
Sajtos hajtovány

Az élesztőt futtassuk fel 1 dl langyos, cukros tejben. A tojássárgát keverjük össze a maradék langyos tejjel, az olajjal és a felfuttatott élesztővel. A lisztet keverjük össze a só...

Elkészítési idő: 90perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk