45 dkg finomliszt, 1 km cukor, 2 kk só, 15 g friss élesztő, 50 g olvasztott margarin, 250 ml langyos tej, 1 db tojás
1. Dagasztás után egyenlő részre vágtam, megformáztam, majd kelesztettem.
2. Vízzel lekentem és meleg sütőbe téve kb. 30 percig sütöttem.
3. Tetejét különböző magokkal szórtam meg.
A tejet, a vizet, az olajat és az élesztőt a kenyérsütő üstjébe mérem, kicsit elkeverem, majd a többi hozzávalót is hozzáteszem. Lágy de nem ragadós, sima, selymes felületű tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA száraz hozzávalókat összekeverem, a dagasztógép keverőtáljába belemérem a nedves hozzávalókat, majd ráöntöm a száraz keveréket. 5-10 percig kevertetem a géppel, előbb magas, majd...
Elkészítési idő: 4-5 órq Nehézség: KözepesA töltelékhez a darált diót fahéjjal és reszelt citromhéjjal ízesítjük, majd ízlés szerint cukrozott tejjel leforrázzuk. Ne legyen túl lágy a dió. A tésztához a lisztben a marga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint megolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet, a cukrot, meglangyosítjuk, majd az élesztőt felfuttatjuk benne, s a tészta összes hozzávalóival robotgép dagasztó karjával kidagasztj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű