menu

Családireceptkönyv.hu

Alföldi rablónyárs recept


Írta:

Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A rablónyárshoz
• 15 dkg borjúhús (szűzpecsenye)
• 15 dkg sertésszűz
• 15 dkg marhabélszín
• 15 dkg csirkemáj
• 15 dkg füstölt szalonna
• 20 dkg vöröshagyma
• só ízlés szerint
A pácléhez
• 2 ek napraforgó olaj (vagy olívaolaj)
• 1 ek szójaszósz
• 1 ek sherry
• 1 ek méz
• 1 gerezd fokhagyma (szétnyomott)
• 1 kk gyömbér (frissen reszelt)
• 1 csipet magyaros fűszerkeverék
• fekete bors ízlés szerint (őrölt )
• só ízlés szerint

Elkészítés:


1. A borjú és a sertés szűzpecsenyét, valamint a bélszínt lehártyázzuk és egyforma nagyságú szeleteket (érmécskéket) vágunk belőlük.
2. A csirkemájat is kisebb szeletkékre szeljük.
3. A füstölt szalonnából vékony darabokat vágunk, mint a húsokból.
4. A vöröshagymát kettévágjuk és kézzel szálaira szedjük.
5. A pácot készítsük el, majd műanyag edényben keverjük össze a húsokkak és a májjal, hogy a pác mindenütt érje. A műanyag edényben lefedve egy órát pihentethetjük a húsokat.
6. A hurkapálcákat, bambusz nyársakat használat előtt áztassuk vízbe!
7. Amikor már minden anyagot előkészítettünk a grillezéshez, négy egyforma részre elosztjuk, majd a sertésszűzzel kezdve és befejezve, felváltva a hurkapálcákra húzzuk.
8. Nyáron a szabadban faszénparázs fölött, közepes tűzön, óvatosan forgatva lassan készre sütjük. Figyeljünk arra is, hogy gyorsan bezáruljanak a hús pórusai, ezért a szeletek egyik oldalát addig süssük, amíg az a hőtől kifehéredik, majd a másik oldalával is tegyük ugyanezt, így kevésbé szárad ki, és megőrzi ízeit.
9. Ügyeljünk arra, hogy a húsok közepe is megfelelően átsüljön.

Alföldi rablónyárs recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Bakonyi sertéstokány laskagombával
Bakonyi sertéstokány laskagombával

A sertéscombot, laskagombát és a szalonnát csíkokra a hagymát apróra vágjuk. A kipirított szalonnán megfonnyasztjuk a hagymát és pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a húst, sózzuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kolbászos serpenyős hús
Kolbászos serpenyős hús

Vagy azt a nevet is adhatnánk neki, hogy kétserpenyős egytál. :) Két serpenyőben készül ugyanis, egyikben pároljuk-pirítjuk a krumplit, a másikban pedig pirítjuk a kolbászt és dar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Pecsenyeszaft
Pecsenyeszaft

1. Sütőedénybe 5 mm-nyi olajat öntünk, felforrósítjuk. Beletesszük a húst, hogy minden oldalát érje az olaj, és 5 perc alatt köröskörül átsütjük, hogy a pórusai bezáruljanak, majd...

Elkészítési idő: 2 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Muszaka
Muszaka

A hagymát az olajon megfuttatom, majd ráteszem a húst, lepirítom. Adok hozzá fokhagymát, őrölt paprikát, paradicsomsűrítményt, egy fél édesköményt kis kockára vágva. Fűszerezem, me...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk