- 3 nagyobb krumpli
- 2 darab tojás
- 1,5 dl. tej
- só
- 2, kávéskanál majoránna
- 2-3 db. babérlevél
- ecet
Annyi vízbe kell felrakni a krumplit, hogy ellepje.
Ha félig megfőtt akkor jön a tojás (egészben beleütöd).
ha felforrt a víz, akkor jön bele a só, majoránna, babérlevél.
Ha megfőtt, bele a rántás
(felhevített olajon 2-3 fakanálnyi liszt megpirítva), majd kb. 1,5 dl. tej.
Ha kihűlt, akkor mehet bele az ecet.
A sárgaborsót többször átmossuk, majd feltesszük főni kétszer annyi vízbe a babérlevelekkel, a zsírral és a fűszerekkel. Addig főzzük, amíg puha nem lesz. Kb. egy óra alatt elkészü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsgombócokhoz egy tálba tesszük a hozzávalókat és alaposan összedolgozzuk. A paradicsomszószhoz először rántást készítünk - a takarékon megolvasztott zsírhoz hozzáadjuk a liszte...
Elkészítési idő: kb. 2 óra Nehézség: KönnyűA vöröshagymát apróra, a kolbászt karikára vágom. Az olajon üvegesre pirítom a hagymát, majd a kolbászt dobom bele, végül a vajbabot kicsit egybe dinsztelem. Befűszerezem és fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésként kevés olajon a fagyasztott zöldborsót felengedjük. Hozzátesszük az apró kockára vágott sárgarépát és krumplit. Mindezt felforrósítjuk gyakran kevergetve. A púpos ev...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű