kapor
uborka
öreg krumpli
só
Végy 1 nagy uborkás üveget.
Alulra pakolj bele 1 csokor kaprot.
Erre 1 sor karikára vágott nyers burgonyát.
Erre pakolom a megmosott és felhasított uborkát. A tetejére szintén karikára vágott nyers, öreg krumplit rakosgatok.
Legfelülre jön még 1 csokor kemény szárú kapor, amely alkalmas arra is, hogy leszorítsa az egészet.
Végül leöntöm langyos, sós vízzel /ahány liter víz, annyi evőkanál só/, kistányérral letakarom, 3 nap múlva már fogyasztható is.
Az alaposan megmosott tököket 1 cm vastag körszeletekre vágjuk, 3-5 percig forró vízben pároljuk, majd 3-5 percre hideg vízbe tesszük, és szétrakjuk az előkészített üvegekbe, hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket leszeleteljük. Ráöntjük a sót, a cukrot és az ecetet. Alaposan ősszekeverjük és 24 órát állni hagyjuk. Közben 1-2 óránként átkeverjük. 24 óra elteltével jó szorosan...
Elkészítési idő: 27 őra Nehézség: Könnyűészítés: A hozzávalókat meghámozzuk (paradicsomot nem kell), robotgéppel adagonként összevágjuk, vagy húsdarálón ledaráljuk. Egy nagy tálban 1 kg sóval jól elkeverjük, és 24 órá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSpalam gogosarii, le scoatem cotoarele si ii taiem fasii.Punem gogosarii intr-un vas si adaugam zaharul, otetul, sarea si boabele de piper. Nu le fierbem ca la reteta clasica, se a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű