50 dkg liszt
15 dkg zsír
150 g tejföl (finomföl)
2-3 ek fehérbor
3 dkg élesztő
1 dl víz
1 ek cukor
15-20 dkg darált tepertő
só, bors ízlés szerint
Az élesztőt a langyos, cukros vízben felfuttatom, majd a többi hozzávalóval a kenyérsütő géppel kidolgoztatom. Kicsit hagyom pihenni, majd kinyújtom és rákenem a sós-borsos darált a tepertőt, feltekerem, kicsit megnyújtom és összehajtogatom.
20 percet pihentetem, majd kb 2 cm vastagra nyújtom, tetejét bevagdosom és kiszaggatom (4-5cm-es formával).
Hideg sütőbe teszem,(így a tésztám a sütőben még kel, amíg bemelegszik), majd 220° fokon megsütöm.
Akkor jó, ha a teteje kicsit már megpirult. (Sütőfüggő...)
21 db lesz ebből az adagból.
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatom. A lisztben elkeverem a sót, hozzáadom az élesztős tejet, majd a tojást, margarint, főtt burgonyát és jól összegyúrom (ha nem elég...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszteket elkevertem a sóval és a fűszerekkel, majd beletettem a zsírt és jól eldolgoztam. Hozzátettem a tojást is, majd a pici cukros tejben felfuttatott élesztő következett. Az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almaecetet/citromlevet, sót és a vizet egy tálba mértem, hozzáadtam az előzőleg elkevert kétféle lisztkeveréket és kézzel összegyúrtam az egészet. 10 percig állni hagytam, majd...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű