1 kg sertés lapocka
40-50dkg sertés máj
vöröshagyma
kevés pirospaprika
babérlevél
fokhagyma
tejföl, liszt
só, bors, majoránna
Az apróra vágott hagymát a zsírban megpirítom, majd rádobom a vékony csíkokra (én kockákra vágom) vágott húst. Mikor a hús kifehéredett, borsozom, rádobom a babérlevelet, a fűszereket, és a pirospaprikát, majd felöntöm kb 1 dl vízzel.
Egy órát párolom alacsony lángon, hozzáadom a fokhagymát is.
Teljesen puhára főzőm, majd hozzáadom a csíkokra vágott májat.
Ekkor már csak pár percig főzöm együtt, mert különben a máj megkeményedik.
Sózom, majd kiszedem a babérlevelet, és behabarom a lisztes tejföllel.
Tálaláskor friss kenyeret adok hozzá.
Attól "tunkedli", hogy a kenyérrel tunkolva fogyasztjuk.
A húst, ha kockára vágjuk, akkor a "válogatósok" könnyebben kiszedhetik. (A májtól így könnyebben megkülönböztethető.):-)
Eredetileg sváb étel, én is a keresztanyámtól tanultam. :-)
A karaj szeleteket enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk. Eredetileg ez az étel karajból készül, de ha valaki nem szereti a szárazabb húsokat, nyugodtan készíth...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesA zsemlét vízbe áztatjuk. A hagymát kockázzuk, pirítjuk, és a húshoz adjuk. A zsemlét kinyomkodjuk, és szintén a húshoz adjuk, majd az összenyomott fokhagymát, a tojást, fűszereket...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA húst megmossuk, megtöröljük, ha szükséges, lehártyázzuk, majd nagyjából 1,5 cm-es szeletekre vágjuk (így 8-10 szeletet kapunk). Besózzuk és borsozzuk mindkét oldalát, és bedö...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Megpucoljuk a krumplikat, majd a krumplifúróval kifaragjuk a belsejét. 2. A krumpli belsejéből egy csigaformát kapunk. 3. A darált húst előkészítjük fasírtnak, majd a kr...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz