1/2 kg túró
10 dkg cukor
3 tojás
15 dkg puha vaj
5 ek gríz
fél cs. sütőpor
1 citrom leve és héja
1 cs. vaníliás cukor
A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verem, a többi hozzávalót tálba teszem és összekeverem,
majd óvatosan beleforgatom a tojások felvert habját.
Vajazott, lisztezett tortaformába öntöm, és közepes lángon megsütöm.
A formában hagyom kihűlni. Amíg hűl, addig elkészítem a málnaöntetet:
Serpenyőbe rakom a málnát, ráöntök egy pici vizet, megszórom cukorral és összeforralom.
Még melegen öntöm a kihűtött tortára és azonnal, a maradék málnaöntettel és málnaszemekkel tálalom.
Előkészítjük a kapcsos tortaformát. A túrókrém hozzávalóit habosra keverjük (a legvégén a keményre vert tejszínhabot adjuk lazán hozzá). A piskótára halmozzuk a túrókrémet, majd...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűElső lépésként olvasszuk fel a vajat az étcsokival, majd keverjük össze a darált keksszel és az így kapott egyveleget egy sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk. Ez mehet is...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrtam és 3 nagyobb 2 közepes és egy kicsi golyót formázva beraktam 20 percre a hűtőbe. A 2 ek lisztet, 2 ek cukrot és a tejet csomómentesre keverem és...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA cukrot kikavarjuk a tojássárgákkal és az olajjal. Hozzáadjuk az apróra reszelt sárgarépát, a vaníliás cukrot és a sütőporos lisztet. Alaposan összekavarjuk. Kis fahéjjal vagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes