3 dl kaukázusi kefir,
1 pohár tejföl,
2 kisebb kígyóuborka,
2 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál frissen facsart citromlé (kihagyható),
só,
frissen őrölt fekete bors.
Gyaluljuk apróra az uborkát, törjük össze a két fokhagymát. Jól keverjük össze a kefirt, tejfölt. Adjuk hozzá a fokhagymát, a citromot, sót, borsot, végül a lecsöpögtetett uborkát. Az egészet keverjük össze, és kész, díszíthetjük pirospaprikával.
Én nem mellet vettem, hanem egész csirkét, szóval először is le kellett fejtenem a csontól a melle húsát, majd a húst apró darabokra vágjuk. Olyan 400 gramm csirkemellnél 2 tojást...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst felszeleteljük és olívaolajon megpirítjuk. Közben a burgonyát apróra vágjuk és a karfiollal együtt sós vízben megfőzzük. A póréhagymát és a paprikát megtisztítjuk, felsz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMiután a virslikről a műbelet lehúztuk hosszában vágjuk be a virsliket úgy, hogy a két végén maradjon kb. 1 cm. Vigyázzunk, hogy a virslit alját ne vágjuk át! A bevágott részbe teg...
Elkészítési idő: 20perc +15sütés Nehézség: KönnyűA babsalátában az a jó, hogy nagyon gyorsan összedobható. Pepecselhetünk a bab előző este történő beáztatásával, majd megfőzésével, de ha tényleg gyorsan akarjuk összeállítani salá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű