500 g kígyó-vagy fürtös uborka
1 gerezd fokhagyma
1, 5 tk 10%-os ecet
1 tk só
2 dl hideg víz
Az uborkát meghámozzuk, vékony karikákra
gyaluljuk.
A sót és a zúzott fokhagymát hozzáadjuk. 10 percig állni hagyjuk, majd alaposan kinyomkodjuk a levét (kézzel). Az ecettel elkevert vízzel felöntjük.
A vajat és a sajtot egy mixerrel alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott szalámit. A tojásokat nagylyukú reszelőn belereszeljük, ízesítjük sóval ,borssal és a mustárr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját kikeverjük a mustárral, majd bele az olaj és a fűszerek. Ezután jöhet hozzá a tejszín/ vagy tej. A csirkemellet sózom, borsozom, majd serpenyőben aranybarnára sütö...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű1. 50 dkg uborkát legyalulunk, megsózzuk, ½ óráig állni hagyjuk, majd a levét kinyomkodjuk. 2. Ízlés szerinti ecetes-cukros vízzel leöntjük. 1 g fokhagymát péppé zúzva hozzáadu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megmossuk, felaprítjuk, a mozzarellagolyókat félbevágjuk, s egy tálba halmozzuk. Sózzuk-borsozzuk, picit cukrozzuk, megszórjuk bazsalikommal. Ráöntjük az ecetet és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű