- 12 szelet bacon
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 db zsemle
- 2 db tojás
- só, bors ízlés szerint
- köménymag ízlés szerint
- fűszerpaprika ízlés szerint
- 1 közepes db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 6 db főtt tojás
1. A darálthúst, zsemlét, a nyers tojásokat és a fűszereket összegyúrjuk.
2. A főtt tojásokat keresztben kettévágjuk.
3. Egy 12 lyukú muffin sütőt kibélelünk a 12 szelet baconnel.
4. Minden lyukba teszünk egy kevés fasírtot, egy fél tojást és újra fasírtot, majd a lelógó bacont ráhajtjuk.
5. Kb. 30 perc alatt készre sütjük (200 fokra előmelegített sütőben).
A bográcsban felhevítem a zsírt és aranysárgára pirítom rajta az apróra vágott hagymát. Most belekeverem a felkockázott húst. Pár perc múlva megsózom, majd időnként kevergetve a ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst egy éles késsel felszúrjuk, úgy, hogy tölthető legyen. 2. A zsemléket beáztatjuk, és jól kinyomkodjuk. 3. Serpenyőben kevés olajat hevítünk, abban üvegesre pirítjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hús közepébe hosszában lyukat szúrunk. Ebbe beledugjuk a kolbászt. Minden oldalát átdörzsöljük sóval, borssal és egy kevés pirospaprikával. Egy tepsibe kevés olajat teszük, be...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Az egyik hagymát karikázd fel, s kevés zsíron (vagy olajon) pirítsd sárgára, adj hozzá egy fél kávéskanálnyi köménymagot, a káposztát, önts hozzá 3-4 dl vizet és párold puhára....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű