2 L víz
1 db szalonnabőr (füstölt)
2 kis fej hagyma - vörös
5 db babérlevél (friss, vagy szárított)
35 dkg burgonya (megtisztított, hámozott)
15 dkg kolbász (füstölt)
1.5 dl tejföl (12%-os)
2 csapott evőkanál búzaliszt (BL55)
3 csapott teáskanál Piros Arany - csemege
3 csapott teáskanál petrezselyemzöld
1Egy nagyobb lábasban feltesszük a vizet főni. Belerakunk egy darab füstölt szalonnabőrt, a babérlevelet és a két kis fej hagymát, amiről csak a külső héjat szedjük le. Remek színt ad a hagymahéj! :-) Nem sózunk és nem borsozunk, majd a végén, mert az összetevők sósak és fűszeresek.
Magyaros burgonyaleves recept
2Közben meghámozzuk és kockákra vágjuk a burgonyát. Felszeleteljük a kolbászt karikákra.
Magyaros burgonyaleves receptMagyaros burgonyaleves recept
3Kb. 15 perc forralás után beletesszük a burgonyát a vízbe, és tovább főzzük fedő alatt.
Magyaros burgonyaleves recept
4A tejfölt egy habverővel kikeverjük a két kanál liszttel. Miután simára kevertük, belekanalazzuk a Piros Aranyat.
Magyaros burgonyaleves receptMagyaros burgonyaleves receptMagyaros burgonyaleves recept
5Miután megpuhult a burgonya, kivesszük a szalonnabőrt, a hagymákat és a babérleveleket. Majd a felszeletelt kolbászt tesszük bele.
Magyaros burgonyaleves receptMagyaros burgonyaleves recept
6A forró léből átkanalazunk a tejfölbe, és simára keverjük. Ezt a műveletet megismételjük néhányszor, hogy elkerüljük a tejföl összecsomósodását.
Magyaros burgonyaleves receptMagyaros burgonyaleves recept
7Behabarjuk a levest, és néhány percig forraljuk, hogy a liszt is megfőjön. Végezetül aprított petrezselymet szórunk bele. Kész! :-)
Megpucoljuk a tököt. Ha magos középen (öregebb), akkor kikaparjuk a magot. Felkockázzuk kb. 2x2-es darabokra. Kevés olívaolajat öntünk a fazék aljára, felhevítjük, és rá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHagymát pucold meg vágd fel nagyobb cikkekre, a krumplit szintén meghámozni, majd kisebb darabokra felvágni, Cukkinit mosd meg és a magos részét vágd ki vagy kapard ki kanállal, m...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű30 dk sárgarépát,10 dk gyökeret,5 dk zellert ,fél zöldpaprikát csíkokra metélek.A Egy lábosba teszek olajat,rádobom a zöldségeket,Teszek hozzá 2-3gerezd fokhagymát,fél vöröshagymá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkehúst, a sóval feltesszük két liter vízben főni. Fél óra múlva hozzáadjuk a karikákra vágott sárgarépát és gyökeret, majd további 15 perc múlva a zöldborsót. Mikor megpuhult...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes