2 db lekváros piskótatekercs
50 dkg túró (ha nincs házi, érdemes dobozos túrót venni, azt nem kell passzírozni, mert elég krémes)
30 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
3 dl tejszín
1 citrom reszelt héja
1 csomag zselatinpor (2,5 dkg)
gyümölcs (pl. őszibarackbefőtt)
2 × 4 tojásból közepes tepsiben két piskótát sütünk. Ez elég lesz egy nagy jénai tál kibéleléséhez. Kihűlés után házi baracklekvárral megkenjük, feltekerjük, így két piskótatekercset kapunk. A jénai edényt folpackkal kibéleljük, és kirakjuk a felszeletelt piskótatekercsekkel. A kristálycukrot és a vaníliás cukrot belekeverjük a túróba, és hozzáadjuk a citrom reszelt héját. Egy kicsit állni hagyjuk. A zselatint 1,5 dl gyümölcslébe (pl. az őszibarackbefőtt levébe) tesszük, meglangyosítjuk, feloldjuk, hagyjuk hűlni és a felvert tejszínhabba folyamatosan csurgatjuk, miközben a habot tovább verjük. Amikor a tejszínt összekeverjük a túróval, akkor adjuk hozzá a jól lecsurgatott, darabolt gyümölcsöt. Ha kész, azonnal megtöltjük a kibélelt formát. A tetejét is befedjük piskótatekercsekkel. Ez lesz majd az alja.Ne fedjük le, mert a zselatin lehet még langyos. Amikor teljesen kihűlt, akkor folpackozzuk le, és betesszük a hűtőbe. Tálalás előtt kiborítjuk a formából, felszeleteljük és tálaljuk
piskóta A tojásfehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük. A porcukor másik felét a sárgákkal habosra keverjük, majd hozzámixeljük az olvasztott vajat is. Összefo...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KözepesA tortagyűrűt tortatálra helyezzük, az alja most nem kell. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk és kézzel belenyomkodjuk a gyűrű által határolt belső részbe. A csokoládét 1,5...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűTurmixgépben sűrű masszává turmixoltam a következőket (úgy, hogy a tejet apránként adagoltam utoljára a masszához): A piskótát 200 fokon 15 percig sütöttem. Nekem ebből 2 db 15 cm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször egy 24 cm-es tortaformát kívülről vonjunk be többrétegű alufóliával, majd a belsejét béleljük ki sütőpapírral. A zabfalatokat morzsoljuk össze. A margarint (v. ízlés sze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű