22 cm-es 12 szeletes
A kekszalaphoz:
200 g zabkeksz
40 g olvasztott vaj
töltelékhez:
20 g porzselatin + 100 g víz
200 ml habtejszín
100 g cukor
2 lime reszelt héja, leve
350 g görög joghurt
100 g tejföl
1 citrom reszelt héja
150 g málna (lehet fagyasztott is)
A zabkekszet aprítógépben összezúzzuk és jól elkeverjük az olvasztott vajjal, majd egy kanál segítségével egyenletesen szétoszlatjuk egy sütőpapírral bélelt tortaformában. Hűtőbe tesszük amíg összevarázsoljuk a krémet.A krémhez a zselatint elkészítjük a csomagoláson található használati útmutató szerint. A tejszínt felverjük. A cukrot a lime-ok levével lassú tűzön összefőzzük. Azért nem egyből a joghurtos keverékhez öntjük a citrusos levet, mert a zselatin nem fejtené ki 100 %-osan az erejét, a cukorral pedig tudjuk lágyítani a savasságát. Most már csak annyi a dolgunk, hogy minden hozzávalót összekeverjünk. A joghurtot eldolgozzuk a tejföllel, a lime-os cukros „sziruppal”, a citrusok reszelt héjával, majd a langyosra melegített zselatinnal, végül a felvert tejszínhabbal. A felét ráfolyatjuk a kekszrétegre, beledobáljuk a málnaszemeket, végül a maradékot is ráöntjük és hűtőbe tesszük 2-3 órára.
A hűtőből kivéve, a forma mentén körbevágjuk a tortát, eltávolítjuk, majd friss málnaszemekkel és lime karikákkal díszítjük.
♥ TÉSZTA: A sütőt 185 fokra előmelegítjük. A liszteket egy nagy tálba kimérjük, majd hozzákeverjük a szalalkálit, a csipetnyi sót és a cukrot. A tejhez adjuk a mézet, beleütjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA zselatinlapokat beáztatjuk vízbe. A csokoládét apró darabokra törjük. A tojássárgáját az eritritollal, a Totu tejjel, a vaníliával, a kókuszolajjal és a vízzel elkeverjük. Közepe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához a kilenc tojásfehérjéből verj kemény habot, majd keverd hozzá fokozatosan a cukrot, a sárgákat, végül nagyon óvatosan a sütőporral elegyített lisztet. A masszát oszd h...
Elkészítési idő: 30+50 perc süté Nehézség: Könnyű