menu

Családireceptkönyv.hu

diós,citromos ,liszt nélküli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a piskótához:

60 g kristálycukor,
6 tojásfehérje,
160 g porcukor,
160 g dió.

Hozzávalók a krémhez:

500 ml tej,
160 g cukor,
6 tojássárgája,
4 evőkanál keményítő,
1 citrom,
250 ml 35%-os habtejszín.

Hozzávalók a bevonathoz:

60 g étcsokoládé,
40 ml tejszín,
1 evőkanál konyak (kihagyható).

Elkészítés:


diót ledaráljuk és a porcukorral elkeverjük. Kézi robotgéppel felverjük a tojásfehérjét a kristálycukorral, hozzáadjuk a diót, lassan összekeverjük. Egy 20 – 22 cm átmérőjű tortaformába sütőpapírt teszünk és beleöntjük az elkészített masszát. Eligazítjuk, hogy egyenletes legyen, kb. 1 cm vastagságú. Előmelegített sütőben, 175 fokon 25-30 percig sütjük. A megsült tortalapot keresztben kettévágjuk így két tortalapunk lesz. A lehullott piskótadarabokat, díszítésre használjuk
.Krém: összekeverjük a tojássárgáját a cukorral, a tejjel és a keményítővel, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és főzni kezdjük. Egy habverővel kavargatva lassú tűzön simára főzzük. Amikor elkészült levesszük a tűzhelyről és hozzáadjuk a citromlét, hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínt habbá verjük, a kihűtött krémhez keverjük.

Bevonat: Egy edényben melegítsünk fel 40 ml tejszínt és tegyük bele a csokoládét, amikor felolvadt, vegyük le a tűzhelyről, hagyjuk hűlni és keverjük hozzá a konyakot.

A két lapot kenjük meg a csokoládés bevonattal és hagyjuk félórát a hűtőszekrényben pihenni. Tegyük az első torta lapot, egy kapcsos formába és helyezzük rá a krémnek a felét, tegyük rá a második tortalapot, ennek a tetejére pedig a megmaradt krémet és egyenletesen kenjük el. A torta tetejét díszítsük a lehullott piskótadarabokkal. Tegyük egy éjszakára hűtőszekrénybe. Mielőtt szeleteljük, vegyük le a kapcsos formát, a tetejét szórjuk meg porcukorral.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Habos almás-mákos sütemény
Habos almás-mákos sütemény

Sep 25 Habos almás-mákos sütemény Hozzávalók: a tésztához: 6 tojássárgája 10 dkg darált dió (vagy mandula) 10 dkg darált mák 1 teáskanál foszfátmentes sütőpor (DM...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erzsébet
Sodrott rétes
Sodrott rétes

A hozzávalókat összedolgozzuk. Fél centi vastagra kisodorjuk nyújtófával. - a 10 dkg lisztet kikeverjük a 10 dkg langyos zsírral - majd ezzel a masszával megkenjük a kinyújtott tés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Zsuzsa
Körtepudingos piskótarolád.
Körtepudingos piskótarolád.

Elkészítés: A 4 tojásból és a piskóta hozzávalóiból lapot sütök, lehúzom a sütőpapírt, és melegen feltekerem, a sütőpapírba csomagolom, és hűlni hagyom. A körtét hámozom, és ap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Cseszkó szelet
Cseszkó szelet

A kakaós lapokhoz a tészta hozzávalóit összedolgozzuk, úgy, hogy egy nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát elfelezzük, és két kb. 27x34 cm-es lapot nyújtunk belőle. Sütőpapír...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk