Hozzávalók a laphoz:
20 dkg háztartási keksz
1 evőkanál vaj
3 evőkanál tejszínhab
2 tasak vaníliás cukor
A krémhez:
3 banán
1 evőkanál citromlé
4 dl habtejszín
3 tasak vaníliás cukor
2 evőkanál porcukor
A tetejére:
5 dkg apróra tört dió
5 dkg koktélcseresznye
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor, vagy csokoládéreszelék
Elkészítése:
A kekszet apróra tördeljük, majd egy tálba tesszük és hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a habot és a vajat és robotgéppel összedolgozzuk, majd egy tálba, vagy sütőformába tesszük. Jól megnyomkodjuk, hogy összeálljon. A banánokat összetörjük és egynegyedét félretesszük, a többihez hozzáadjuk a citromlevet és elsimítjuk a kekszes alapon. A habot felverjük, belekeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot és a maradék banánt és a tetejére halmozzuk. A kakaóval, vagy csokoládéreszelékkel megszórjuk és dióval, valamint koktélcseresznyével díszítjük. Lehűtjük és tálalhatjuk is.
1. A linzertésztához a cukrot, a lisztet és a kakaóport összekeverjük, a vajat felkockázzuk. Kézzel összemorzsoljuk a vajat a cukros-lisztes keverékkel, majd hozzáadjuk a tojássárg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGőz felett sűrűre főzzük a diót, a cukrot, a tojássárgáját, a lisztet, a tejet és a rumot. A krémet kavargassuk főzés közben, hogy le ne égjen. Mikor sűrűvé vált, le is vehetjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 10 dkg Rama, 15 dkg kristálycukor, 2 evőkanál méz, 0,5 dl tej, 1 db tojás, 1 cs. sütőpor: ezeket gőz fölött felolvasztom, majd hűlés után 50 dkg lisztet teszek bele és jól össz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű180 fokban sütni, 180 fokban a habot száritani.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű