menu

Családireceptkönyv.hu

Krémes banános desszert sütés nélkül


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a laphoz:

20 dkg háztartási keksz
1 evőkanál vaj
3 evőkanál tejszínhab
2 tasak vaníliás cukor

A krémhez:

3 banán
1 evőkanál citromlé
4 dl habtejszín
3 tasak vaníliás cukor
2 evőkanál porcukor

A tetejére:

5 dkg apróra tört dió
5 dkg koktélcseresznye
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor, vagy csokoládéreszelék

Elkészítés:


Elkészítése:

A kekszet apróra tördeljük, majd egy tálba tesszük és hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a habot és a vajat és robotgéppel összedolgozzuk, majd egy tálba, vagy sütőformába tesszük. Jól megnyomkodjuk, hogy összeálljon. A banánokat összetörjük és egynegyedét félretesszük, a többihez hozzáadjuk a citromlevet és elsimítjuk a kekszes alapon. A habot felverjük, belekeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot és a maradék banánt és a tetejére halmozzuk. A kakaóval, vagy csokoládéreszelékkel megszórjuk és dióval, valamint koktélcseresznyével díszítjük. Lehűtjük és tálalhatjuk is.

Krémes banános desszert sütés nélkül

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Málnás csokitorta
Málnás csokitorta

1. A linzertésztához a cukrot, a lisztet és a kakaóport összekeverjük, a vajat felkockázzuk. Kézzel összemorzsoljuk a vajat a cukros-lisztes keverékkel, majd hozzáadjuk a tojássárg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Dió krém-főzött
Dió krém-főzött

Gőz felett sűrűre főzzük a diót, a cukrot, a tojássárgáját, a lisztet, a tejet és a rumot. A krémet kavargassuk főzés közben, hogy le ne égjen. Mikor sűrűvé vált, le is vehetjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Grízes mézes
Grízes mézes

1. 10 dkg Rama, 15 dkg kristálycukor, 2 evőkanál méz, 0,5 dl tej, 1 db tojás, 1 cs. sütőpor: ezeket gőz fölött felolvasztom, majd hűlés után 50 dkg lisztet teszek bele és jól össz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Torta kardinális
Torta kardinális

180 fokban sütni, 180 fokban a habot száritani.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk