5 db tojás
150 g porcukor
175 ml víz
250 g vaj
1 tasak sütőpor
375 g liszt
2 ek cukrozatlan kakaópor
A vajat megolvasztjuk, a tojásokat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a vizet a vajat és jól kikeverjük.
A lisztet elkeverjük a sütőporral és fokozatosan a tojásos keverékhez adjuk.
Csomómentesre keverjük, majd a massza felét átöntjük egy másik tálba.
Az egyik tál tartalmához hozzákeverjük a két evőkanál kakaóport.
Felváltva kanalazzuk a fehér és a barna tésztát, mindig középre.
180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Piskóta A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat szétválasztjuk. Elektromos habverővel a fehérjét habbá verjük, amikor már kezd szépen felverődni, hozzáadjuk...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűA tésztához A cukrot kikavarjuk a tojássárgákkal és az olajjal. Hozzáadjuk az apróra reszelt sárgarépát, a vaníliás cukrot és a sütőporos lisztet. Alaposan összekavarjuk. Kis fa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pitealap hozzávalóit összeaprítjuk, majd lenyomkodjuk egy sütőpapírral kibélelt piteformába, hűtőbe tesszük. Az eperkrém hozzávalóiból a hagyományos módon sűrű pudingot főzünk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű