½ kg rétesliszt, 1 kockaélesztő (2,5-3 dkg), 3 egész tojás, 3 dl tej, 1 db szikkadt zsemlye, só.
A hozzávalókból közepes keménységű tésztát dagasztunk, beledolgozzuk az apró kockára vágott zsemlyét, és letakarva duplájára kelesztjük. Kiborítjuk 2-3 felé osztjuk, megformázzuk, letakarva megkelesztjük. Egy nagy lábasba vizet teszünk, 2-3 kanál sót, és ha forr a víz beletesszük a tésztát, amit bekentünk olajjal,és az a fele kerüljön a vízbe ami be van olajozva, ismét lekenjük olajjal és 20 percig főzzük fedő alatt. (közepes lángon forrjon a víz). Ha kivettük a vízből ismét bekenjük olajjal. Amikor az első tésztát a vízbe tesszük a másodikat ellapítjuk és újraformázzuk, a harmadikat akkor, ha a második tésztát tesszük a vízbe.
A hozzávalókat habosra keverjük. (Nem kell sózni, mert a feta sós.) Húsok töltelékeként használják, de pirítósra is kiváló.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVágott egyes burgonya szeletekre mintegy 3-4 mm távolság, vágás nélkül végig, és tegyük egy tepsibe. Olvad a vajat egy kis ételt a mikrohullámú (30 másodperc kell csinálni), vagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa rizst szűrőtálban, folyóvízzel alaposan megmossuk, jól lecsepegtetjük. 3 dkg vajon megfuttatjuk, felöntjük a rizs térfogatához képest kétszeres mennyiségű vízzel. Megsózzuk, össz...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A burgonyákat hámozzuk meg, majd hosszanti irányban vágjuk félbe. 2. Sózzuk, borsozzuk alaposan. 3. Sütőtepsiben osszuk el egyenletesen a pecsenyezsírt, majd erre tegyük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű