Fontos: ezek mind a tisztított, hámozott, csuma nélküli, stb. zöldségek súlyai!
1 kg sárgarépa
1 kg petrezselyem
1 kg vegyes színes paprika
40 dkg zeller
20 dkg karfiol
20 dkg vöröshagyma
20 dkg paradicsom
20 dkg karalábé
2 fej fokhagyma
1-1 nagy csokor petrezselyem- és zellerzöld
Ha az összes zöldséget megtisztítottad, megmostad, lemérted, akkor darabold fel mindet a saját darálódhoz igazítva.
Ha megvagy, akkor szórj rá fél kg durva sót. Vigyázz, a finom só nem jó, mert azzal nem lesz tartós.
Keverd el benne a sót, és pihenj 15-20 percet, amíg levet enged a sótól a cucc.Időnként keverd még meg. Ha már van lé, akkor jöhetnek az üvegek. Kisebbekbe töltsd, hogy ne legyen sokáig levegőn, miután megbontottad. Ne feledd, ebben nincs tartósítószer, csak a só. Jól nyomkodd le a töltés során az anyagot az üvegekben, ne maradjon benne levegőbuborék.
Ez kicsit kevesebb, mint 5 kg alapanyag sóval együtt, és nekem egész évben elég ennyi.
Den Emmentaler reiben und mit allen Zutaten außer den Champignons mischen. Mit Salz und Pfeffer abschmecken. Die Champignons waschen und die Stiele herausdrehen. Jeden Champigno...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszteket elkeverjük az élesztővel, sóval, majd hozzáadjuk a vizet, olajat és összegyúrjuk. Meleg helyen kb. 30 -40 percig pihentetjük. Kinyújtjuk (kb. 20×20 cm-es-re), megke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPÁROLT LILAKÁPOSZTA: A káposzta külső leveleit ledobom, majd a többit meggyalulom, vagy vékony laskára vágom.Egy evőkanálnyi zsírt felolvasztok, ráteszem a káposztát, meghintem kev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű