menu

Családireceptkönyv.hu

Kínai szezámmagos csirke csípős-édes bundában


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg csirkemellfilé
só, bors, cayenne bors
zöldhagyma a tálaláshoz
szezámmag (előzőleg megpirítva)

A bundához:

1 tojás

3 púpos ek. liszt
0,6 dl víz, (fél deci és még 3 ek.)
1 késhegynyi sütőpor
1 késhegynyi szódabikarbóna
2 ek. olívaolaj

A szószhoz:

1 dl víz
6 ek. méz + 4 tk. cukor (bár ezt is lehetne mézzel helyettesíteni)
1 gerezd fokhagyma lereszelve
2 ek. szójaszósz
só, bors
csípős arany, chili, cayenne bors, vagy hazai csípős paprika (ki melyiket szereti)
szezámmag
3 ek. ketchup (én csípőset használtam)

Elkészítés:


1. A csirkemellet hideg vízben megmossuk, megtisztítjuk és kockákra aprítjuk, sóval, borssal ízesítjük és betesszük a hűtőbe egy picit pácolódni.
2. A csirke bundájához a felsorolt hozzávalók sorrendjében összekeverjük az alkotóelemeket. Nagyjából a sűrű palacsinta tésztájával megegyező állagú kell, hogy legyen. Ha túl sűrű, egy pici vízzel hígíthatunk, vagy ellenkező esetben egy kis liszttel szilárdíthatunk rajta.
3. A csirkekockákat alaposan megforgatjuk a bundában és bő, forró olajban aranybarnára sütjük őket. Papírszalvétán leitatjuk a felesleges olajat róluk és következhet az öltöztetés.
4. A szósz hozzávalóit egy kisebb edényben jól elkeverjük és a tűzhelyen összemelegítjük, így a csirkefalatok nem hűlnek majd ki, ha esetleg a bundázás után már kihűltek volna. (Bár az én forró konyhámban ilyentől nem kellett tartanom. :)) A bundás husikat 1-2 percre belemerítjük a szószba és az előzőleg pár másodperc alatt megpirított szezámmagokba forgatjuk őket, mint az öltözetük utolsó elemeként.

Kínai szezámmagos csirke csípős-édes bundában

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Borzas csirkemell
Borzas csirkemell

A megmosott csirkemellet felszeleteljük, kikloffoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy hőálló tálba tesszük. A burgonyát meghámozzuk, reszelőn lereszeljük és a húsra szórjuk. Felkar...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Tejszínes mustáros csirkemell
Tejszínes mustáros csirkemell

A póréhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és olajon dinsztelni kezdjük. A húst nagy szeletekre vágjuk és mindkét oldalát 2-3 percig sütjük a hagymával együtt, majd felöntjük egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mariann
Parmezános petrezselymes/francia csirke
Parmezános petrezselymes/francia csirke

Step 1 Crack the eggs into a large enough dish to fit chicken breast. Season eggs with salt and pepper, give them a light beat. Step 2 Chop the parsley finely (keep a few spr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Szecsuáni sült csirke
Szecsuáni sült csirke

1. A tojást, a kétféle szóját és a citromlevet pohárban összekeverjük. 2. Az olajat a wokban közepes tűzön felmelegítjük, a kis darabokra vágott csirkét adagonként fehéredésig 4...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk