50 dkg finomliszt
25 dkg margarin
5 dkg élesztő
1.5 dl tej
0.5 ek cukor
só ízlés szerint
25 dkg tehéntúró
25 dkg füstölt sajt
10 dkg trappista sajt
1 ek tejföl (a kenéshez)
Az élesztőt a langyosra melegített tejben csipet sóval és a cukorral felfuttatjuk.
Ezt a többi összetevővel (a tejföl és a sajtok kivételével) összedolgozzuk alaposan.
Minimum egy órán át kelesztjük letakarva, lehetőleg meleg helyen.
Ha megkelt, lisztes táblán kinyújtjuk.
A tetejét megszórjuk füstölt sajttal.
Összehajtogatjuk, hogy a sajt rétegekben legyen a pogácsában.
Így további fél órán át kelesztjük letakarva meleg helyen.
Ez után megint ki kell nyújtani a szaggatáshoz megfelelő vastagságúra (ki milyen magasan szereti).
Végül a szaggatás után megkenjük a tetejét tejföllel, és megszórjuk a trappista sajttal. (Trappista helyett használhatunk más sajtot is, csak arra vigyázzunk, hogy ne füstölt legyen, mert az hamar megég a tetején!)
Előmelegített sütőben 160-170 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük.
A spenótleveleket megfosztjuk száruktól, majd alaposan megmossuk. Felhevítjük az olívaolajat, és hozzáadjuk a spenótleveleket, és kissé megfonnyasztjuk, majd félretesszük hűlni....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát kinyújtjuk, 2-3 mm vékonyra. Megkenjük felvert tojással. 1 cm széles csíkokra vágjuk, és szorosan feltekerjük a csíkokat habroló csőre. 20 percet pihentetjük, majd 10-15...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat dagasztjuk mint a kelt tésztát. Mikor meg kelt a tészta sodró deszkán 4 fele osztom, átgyúrom és hagyom 15-20 percig kelni. Mikor meg keltek a tészták elsodrom hossz...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: Könnyű