2,6 dl tej
2 tk só
50 dkg liszt
1 tk cukor
3 ek napraforgóolaj
fél élesztő
Sós öntethez:
4 ek liszt
2 ek só
40 ml víz
Kenéshez :
egy tojás
Kenyérsütővel készítjük akkor dagasztásra rakjuk a gépet. Ha kézzel akkor felfuttatjuk az élesztőt tejbe, összedolgozzuk a tésztát. Kb. 1 órát kelesztjük.A tésztát 10 részre osztjuk, a részeket kinyújtjuk kb. fél méter hosszú kígyókra, és pereceket formázunk belőlük.Tojást felverjük, megkenjük a pereceket. Előmelegített sütőben 200 fokon 12 percig sütjük. Sós öntettel megkenjük és visszatesszük pár percre a sütőbe.
A lisztet összekeverjük a sóval, és a szódabikarbónával, majd hozzáadjuk a köménymagot. Ekkor kerül bele a natúr joghurt, amivel alaposan elkeverjük, majd kézzel összegyúrjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl langyos víz élesztő, tej, cukor... meg langyosítom... az összes hozzávalóból dagasztunk egy közepesen lágy rugalmas tésztát.... 30 perc kelesztés jön... ezután 12 db..ra vá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót egy villával kicsit nyomkodd meg, majd keverd hozzá a felaprított zabpelyhet, a zablisztet, a tojást. Ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, és jól gyúrd össze. Ha nagyon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kenyérsütő dagasztó programjában kb 10 perc. 50 percig meleg helyen kelesztettem,majd átmozgattam kicsit. Újabb 40 percnyi pihenés után eldaraboltam,formáztam és újra pihenés k...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű