menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött paprika


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg darált sertéshús
5-6 tv paprika
1 tasak gyorsrizs - vagy 13 dkg rizs
1-2 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma
1 tojás
1 evőkanálnyi pirospaprika
só, frissen őrölt bors

A paradicsomszószhoz:
3 kis konzerv sűrített paradicsom
1 kis csokor friss petrezselyem
só, cukor
Rántáshoz: olaj, liszt

Elkészítés:


A rizst főzd készre, amíg rotyog, addig pedig készítsd elő a paradicsomszószt. A paradicsomokat vágd nyolcadokra, a hagymát kockázd fel, egy nagyobb lábasban tedd őket, fél deci és a vaj társaságában, majd kis lánggal gyújts alájuk, és fedő alatt főzd addig, amíg a paradicsomok szét nem mállanak, az egyben maradt darabokat pedig fakanállal nyomkodd szét. Cukorral és sóval ízesítsd, hangulatodnak és ízlésednek megfelelően. Ha szereted az ízét, egy kis fej zellert is főzhetsz bele, ezt a paradicsommal és a hagymával egy időben tedd a lábasba. Ha a rizs már kész, a szósz pedig rotyog, készítsd el a tölteléket is.
Ehhez tedd egy tálba a darált húst, a már megfőtt rizst, üsd hozzájuk a tojást, reszeld rájuk a fokhagymát, sózd, borsozd, és add hozzájuk a pirospaprikát is. Dolgozd össze az egészet jó alaposan. A paprikákat csumázd ki, vágd le a végüket, és töltsd meg őket a töltelékkel.

Ha minden paprikát megtöltöttél, a maradék húsos masszából formálj golyókat. Ha mindez megvan, és a paradicsomok is szétmállottak, öntsd fel őket zel, add hozzájuk a sűrített paradicsomot és a petrezselymet, majd tedd az edénybe a már megtöltött paprikákat és a húsgolyókat, és főzd őket készre.Berántjuk úgy hogy kivesszük a paprikákat, golyókat.

Töltött paprika

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zöldséges-sonkás sült tészta
Zöldséges-sonkás sült tészta

A tésztát sütőben arany barnára pirítjuk majd sós vízben kifőzzük,leöblítjük. A zöldségeket és a sonkát csíkokra a paradicsomot cikkekre vágjuk. Elkészítés: A sonkacsíkokat wokb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Burgonyás tésztába tekert virsli, fantasztikus íz
Burgonyás tésztába tekert virsli, fantasztikus íz

A burgonyát megtisztítjuk és sós vízben megfőzzük, majd összetörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, sózzuk és borsozzuk, majd a vajat is hozzákeverjük és összegyúrjuk. A tésztát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kati
Karfiol párizsi bundában petrezselymes vajretekkel (
Karfiol párizsi bundában petrezselymes vajretekkel (

A karfiolt rózsákra szedjük és sós, fűszeres mixes vízben félpuhára főzzük. Ha kihűlt, a rózsákat ketté vágjuk, így könnyebb megsütni. Tojásból, Szafi Fitt paleo sütőlisztből (Sza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Szegény szénégetők lakomája
Szegény szénégetők lakomája

A spagettit sós, lobogó vízben megfőzzük. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, a kolbászt felaprózzuk. A szalonnát zsírjára sütjük, a tepertők nagyobb részét kiemeljük. Az apróra k...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk