60 dkg sertéslapocka, 10 dkg zsír, 1 fej hagyma, 1 kanál pirospaprika, 20 dkg lecsó (idényben 3-4 zöldpaprika és paradicsom), 25 dkg rizs, só.
A húst 1,5 cm-es kockákra vágjuk, és megsózzuk. A finomra vágott hagymát a fele zsírban sárgára pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, egy kevés vizet öntünk rá, és felforraljuk. Rövid forralás után beletesszük a húst, és lefödve kb. 45-50 percig pároljuk. A megmosott és lecsurgatott rizst a megmaradt zsírban üvegesre hevítjük, a húshoz adjuk a lecsóval együtt, felöntjük a rizs kétszeresének megfelelő vízzel, és fedő alatt kis lángon - néha megkeverve - készre pároljuk
Sertés tarja tárcsán Tárcsázni jó! A tárcsán mindig finom étel készül. Legtöbbször hús. Ez lehet tarja, csirke, szalonna, virsli, kolbász… a tárcsán való sütésben még az is jó,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csülköt előző este vízben főzzük puhára, kb. 1 és fél óra alatt. Mikor már langyos, szedjük le a húst és vágjuk kis falatokra. A hagymát apró kockákra vágjuk és zsíron megdinsz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst kisebb kockára vágjuk. A hagymát szintén kis kockára vágjuk, majd olajon megfuttatjuk. Utána hozzáadjuk a húst, lepirítjuk, majd megszórjuk őrölt paprikával. Kevergetjük, ma...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű1. A húst szeletekre vágjuk, majd kiklopfoljuk. 2. A citrom levében 30 percet pácoljuk, majd kivesszük a pácból, sózzuk, 10 percet állni hagyjuk. 3. Panírozásnál a felvert tojás...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű