1 kicsi fej káposzta
1 db sárgarépa
1 db paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
1 pár virsli - elhagyható
só (természetes, nem finomított)
bors
1 teáskanál majoránna
1/2 teáskanál köménymag
2-3 evőkanál olívaolaj
1. tisztítsuk meg a zöldségeket, a káposztát nagyon vékony csíkokra, a sárgarépát karikára, a paradicsomot, vöröshagymát kockára, a fokhagymát apróra szeljük
2. az olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzátesszük a paradicsomot és a fokhagymát
3. tegyük rá a káposztát és fűszerezzük (só, bors, majoránna, kömény)
4. öntsük fel annyi (tisztított) vízzel, hogy ellepje és fedő alatt főzzük, amíg fogkeményre puhulnak a zöldségek
5. tegyük bele a felkarikázott virslit és főzzük össze, friss kenyérszeletekkel dúsíthatjuk
Az apróra vágott hagymát zsíron üvegesre pirítom. Hozzáadom a beáztatott babot, felöntöm vízzel. Főzöm kb fél órát, majd felkockázott húst, a karikákra vágott répát és petrezselyem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spárgát megpucoljuk, a szár alsó végét levágjuk, hogy ne maradjon rajta fás rész. Az apróra vágott hagymával együtt, a spárgát kb 5 centis darabokra vágva megfőzzük, forrástól s...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA csirkeszárnyakat előkészítjük, majd hideg vízben feltesszük főni. Amíg fő, meghámozzuk és megmossuk a zöldségeket. Ha forr a leves, hozzáadjuk a zöldségeket és az ízesítőket, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegmossuk a medvehagymát, felaprítjuk, beletesszük a turmixgépbe. Felöntjük 2 dl vízzel, és simára turmixoljuk. Az 1,3 l vizet felforraljuk a 2 leveskockával. A felhevített ola...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű