40 dkg rizs,
25 dkg lecsó kolbász vagy előfőzött pulyka vagy libazuza
30 dkg kelkáposzta,
1 fej hagyma,
0,4 dl száraz fehérbor,
1 l marhahúsleves, kockából
6 dkg reszelt parmezán sajt,
5 dkg vaj,
só,
frissen őrölt bors,
reszelt szerecsendió
Megforrósított vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. A hőmérsékletet közepesre emeljük, majd a lábosba tesszük az ujjnyi vastagon felkarikázott kolbászt, ill a zúzát. 2 percig kevergetve pirítjuk. A lábosba szórjuk a rizst. 1-2 percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük a borral, majd ha ez elpárolgott, állandó keverés mellett apránként felöntjük a levessel, egyszerre kb. félpohárnyival. Minden egyes folyadék-hozzáadás után addig keverjük a rizst, amíg a levest magába nem szívja. A teljes puhulási idő 15-18 perc. Közben a kelleveleket megtisztítjuk, megmossuk, csíkokra vágjuk. Forrásban lévő, sós vízben 2 percig főzzük. Lecsöpögtetjük, majd forró vajon 2 percig sütjük. Tálalás előtt a rizottóba keverjük. Reszelt parmezán sajttal megszórjuk.
A tésztát sós vízben készre főzzük, közben a szalonnát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk az összepréselt fokhagymát, és néhány perc elteltével a reszelt sajtokat. sóval, borssal,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomokat megmosom, kivágom a szártövét majd felkockázom és egy serpenyőbe dobom, amiben előzőleg 2 ek. olívaolajat forrósítottam és egy gerezd felaprított fokhagymát üveges...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük. A lisztben elkeverjük a sütőport, a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, az olaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát enyhén sós vízben megfőzzük. A vajat egy lábasban felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, a borsot. Ha összeállt, levesszük a tűzről, és lassan, folytonos kev...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű