10-15 d darált hús, 3 db vöröshagyma, 15 dkg rizs, 3 evőkanálnyi vágott petrezselyemzöld, 3 evőkanálnyi vágott mentalevél, 2 evőkanál citromlé, 6 dkg vaj, só, cukor, őrölt bors, 1 dl olaj, 6 db zöldpaprika
A zöldpaprikát kicsumázunk, kalapját levágjuk és 2’-ig főzzük forró vízben. Lecsöpögtetjük szitán. A hagymát lereszeljük. Olajat hevítünk egy lábasban, hozzátesszük a reszelt hagymát, 10 d darált húst, pirítjuk, majd a rizst, üvegesre pirítjuk. 3 dl forró vízzel felöntjük, hozzáadjuk a vágott zöldeket, sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk. Lefedve 10 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Megtöltjük a paprikákat és 20’-ig 180 fokon sütjük sütőben, hogy megbarnuljon a paprika.
A jó alaposan kiáztatott húsokat nagyobb fazékba tesszük, majd befűszerezzük. Adunk hozzá három egész fűszerpaprikát, három babérlevelet, teáskanálnyi egész borsot, egy megtisztíto...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított húst sózzuk, rászeleteljük a fokhagymát és fűszerezzük. Ez tetszés szerint történhet a kedvelt fűszereinkkel, amit ajánlani tudok választék képen: kakukkfű, mustár,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A gombát megmossuk, apróra vágjuk. A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük. Az olajon a vöröshagymát meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes